Personliga doppresenter

Ibland kan det kännas trist och tråkigt med de traditionella doppresenterna. Alla ger samma eller liknande grejer och föräldrarna till barnet kommer inte ihåg vem som har gett vad. Om man istället vill ge något personligt som både barnet och föräldrarna kommer uppskatta och komma ihåg, så kommer här lite tips på vad man kan ge.

Gör det själv

Om man är bra på handarbete, till exempel att sticka eller virka, så brukar det vara mycket uppskattad med en handgjord present. Det visar att man verkligen har lagt ner tid på att göra något fint och speciellt till just detta barnet. Exempel på handgjorda presenter är virkade eller stickade filtar, barnvagnshängen eller mobiler, virkade gosedjur m.fl. Det finns även andra saker man kan göra själv. På min förstfödde sons dop så fick vi en jättefin present, som var en bok med vikta sidor som bildade hans namn när den står öppen. Den var också dekorerad med blåa band och på framsidan stod hans födelsevikt och längd.

Böcker med egen historia

Böcker är en populär gåva vid dop och det kan vara svårt att komma ihåg vilken bok man fick från vem, därför kan det vara roligt med en personlig historia i boken. Det finns flera sidor på nätet där man kan göra sina egna böcker. Man kan lägga in lite egen information om barnet och egna namn så att boken handlar om barnet på olika äventyr. Det kan vara mycket uppskattat av barnet när de blir lite äldre att få höra historier som handlar om en själv. Man kan också använda sig av egna foton och berätta en egen historia med dem. Till exempel historien om hur barnet kom till världen eller om man har varit på någon resa tillsammans med barnet, till exempel ”Pelle och morfars resa till fjällen”.

Personliga leksaker och barnmöbler

Det finns ett stort utbud av leksaker och barnmöbler på internet som man kan få med valfritt namn på. En populär och fin present är handmålade barnmöbler med barnets namn och födelsedag på, till exempel en stol eller en leksakskista. Eller en gåbil med barnets namn på. Extra kul och personligt blir det om man kan måla möbler själv, men då behövs lite kreativitet och tid, men det blir definitivt väldigt uppskattat av föräldrarna. Det finns också leksaker på internet som man kan anpassa med olika motiv som barnet tycker om.

 

En sida där jag hittade bra doppresenter finner ni här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *