En artikel om Etanolkamin

Vintern är här och med det kommer kyliga dagar men med vintern så kommer även alla mysiga kvällar. Många lägenhets och husägare drömmer om en kamin men inte alla har tillgång till en men detta kan idag ordnas med en relativt liten investering och utan någon byggnation och denna artikel kommer att handla om etanolkaminer och nedan kommer en del fakta och rekommendation om vad man bör tänka på vid ett köp. Det finns en rad olika fördelar med att inhandla en etanolkamin. Dem allra flesta drömmer om en kamin men i en lägenhet är det få som har tillgång till det så varför inte skaffa en kamin som kan monteras relativt enkelt och som inte ger ifrån sig någon rök eller annat farligt. Så oavsett om man bor i lägenhet eller hus så kan alla idag njuta av en trevlig och mysig eldstad.

Nedan finns några fakta som hjälper dig att välja vilken typ av etanolkamin som passar bäst för dina behov.

Många olika modeller att välja mellan

En etanolkamin är en vacker inredningsdetalj som kan lyfta varje hem och ger ifrån sig en hjärtlig eldstad men man ska inte heller glömma att en etanolkamin inte ger någon värme utan ska mer ses som något estetiskt. Det finns en rad olika modeller och dem allra största fördelarna med en etanolkamin är att det är väldigt enkelt att sköta och att man i princip kan ställa kaminen var som helst, i alla fall dem frigående modellerna. Till skillnad från andra kaminer så behöver en etanolkamin inte kopplas till en skorsten och från en etanolkamin kommer då inte heller någon rök eller andra olämpligheter och en etanolkamin behöver knappt någon skötsel.

Dem allra flesta etanolkaminer är byggda i rostfritt stål men beroende på modell så kan andra material tillkomma. Vissa av kaminerna som kan hängas upp på väggen är ibland dekorerade med träpaneler för att ge ett exklusivt intryck. Etanolkaminer kräver inte några särskilda krav eller certifieringar då risken för en olycka är liten och själva kaminen oftast är skyddad av härdat glas. Ett av dem positiva fördelarna med en etanolkamin är att dem går på bioetanol som är en vätska som är utvunnen av förnyelsebara material vilket är skonsamt mot naturen.

Som tidigare nämnt så finns det en rad olika modeller där vissa kan hängas upp på väggen likt en TV-apparat medan andra kan ställas var som helst i ett rum. Dem tidiga modellerna kunde ibland uppfattas lite klumpiga men med tiden så har de allra flesta tillverkar satsat mer på designen och etanolkamin utgör en inredningsdetalj idag. Då det finns olika modeller och storlekar så skiftar priset också där dem billigare varianterna, bordsmodellerna går från 500 kr och uppåt till dem allra dyraste som kan kosta upp till 20 000kr. Man kan dock de detta som en god investering då en etanolkamin höjer en lägenheten både estetiskt med också sinnet för dem som bor där. Det finns få mysigare saker än en vacker kamin under vintertider och med tanke på etanolkaminens enkla utförande så är det ett alternativ så dem allra fest kan ta del av.

Sammanfattning

Kaminer och eldstäder är ett mycket populärt sätt att hålla värmen på vintern. Men alla har inte utrymme för denna typ av uppvärmningsanordning och den är inte heller överkomlig ur ekonomisk synvinkel. Det är mycket billigare att ha en etanol- eller bioetanolkamin eftersom det inte behövs några dyra rörarbeten. Allt du behöver är bara köpa spisen och distribuera bränslet.

Etanolkaminer är ett intressant alternativ för personer som skulle vilja ha en öppen spis, men som inte har plats för en sådan. Det beror på att den kan placeras var som helst i huset eller lägenheten och till och med flyttas runt när du känner för det. Den här typen av kaminer fungerar med etanolbränsle och är därför mycket billigare än en konventionell eldstad.

Etanolkaminer är utformade för att se ut som riktiga eldstäder, men utan själva elden. Flammeffekten uppnås med hjälp av osynliga infraröda strålar som är dolda bakom de falska kolelementen i brännaren, som avger värme. Detta gör det möjligt att använda dem inte

För att se mer om vilka etanolkaminer som rekommenderas, ta en titt på bästa kaminen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *